SportweddenRSS

Wedden op sport, online bookmakers, voetbalnieuws en meer!

Voorbeschouwing EK finale Portugal – Frankrijk

Het EK loopt op zijn einde, maar we hebben nog een top wedstrijd tegoed morgen. Portugal staat tegenover Frankrijk in Parijs en het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Frankrijk vs Portugal over de jaren

Deze landen hebben elkaar al vaak ontmoet in vriendschappelijke wedstrijden en een paar keer op grotere toernooien. Frankrijk wist de afgelopen 10 onderlinge wedstrijden te winnen en de laatste was in september vorig jaar in Lissabon. Matthieu Valbuena wist in de 85e minuut uit een directe vrije trap het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

Ronaldo en Pepe spelen samen bij Real Madrid en zij komen hier Griezmann tegen die bij Atlético Madrid speelt.

Portugal speelt erg onder de maat

De winst tegen Wales was de eerste keer dit toernooi dat de Portugezen een wedstrijd binnen 90 minuten wisten te winnen. Alle drie de groepswedstrijden eindigden in een gelijkspel, de wedstrijd tegen Kroatië werd in blessuretijd beslist en tegen Polen waren penalty’s nodig. Tegen Wales waren ze wel duidelijk de meerdere.

Portugal heeft geen goede staat van dienst als het op grote internationale toernooien aankomt. Ze hebben nog nooit een EK of WK gewonnen als hebben ze wel vaak meegespeeld. De laatste keer dat ze dicht bij het goud kwamen was het EK in eigen land toen ze in de finale door Griekenland werden verslagen voor hun eigen publiek.

Ronaldo is natuurlijk de ster van het Portugese team en hij heeft een flink aantal records op zijn naam staan. Hij wist in totaal negen keer te scoren op alle EK’s waar hij gespeeld heeft, dat is net zoveel als Michel Platini, al had Ronaldo 20 wedstrijden nodig en wist Platini het met 5 wedstrijden te doen. Al Ronaldo’s doelpunten op het EK komen van binnen in het strafschop gebied, hij heeft dus ook nog nooit weten te scoren vanuit een vrije trap. Met zijn penalty’s gaat het ook al niet goed, 4 van de laatste 5 heeft hij niet gescoord.

Frankrijk als favoriet voor Europees kampioen

Frankrijks laatste internationale gouden trofee stamt uit 2000. Toen wisten ze het EK te winnen nadat ze in 1998 het WK in eigen land wonnen. In 2006 verloren ze de WK finale tegen Italië na strafschoppen (1-1, 5-3). Frankrijk is ongeslagen het toernooi door gekomen, dat klinkt misschien geweldig, maar vergeet niet dat Portugal ook ongeslagen naar de finale is gekomen. Toch is het in het geval van Frankrijk wel wat anders, want zij wisten elke wedstrijd dit EK te winnen, behalve een gelijkspel tegen Zwitserland in de groepsfase.

Griezmann weet alle ogen op zich gericht in dit toernooi en hij speelt ook echt een geweldig toernooi. Hij is top scorer voor de Fransen met 6 doelpunten, waarvan 5 in de zo belangrijke knock-out fase. Als de Fransen dit niet weten te winnen dan wordt het goud weer voor Griezmanns neus weggekaapt door Ronaldo, net als in de Champions League finale tussen Real en Atlético.

Een gokje wagen op de laatste wedstrijd van het EK
Wed tip door Sports Bookies.

Wie gaat er met de titel vandoor? Wat ons betreft wordt dat Frankrijk. Met een quotering van 2.00 bij de meeste bookmakers is dat nog steeds een aardige quotering. Wat ons betreft kan je echter beter wedden op over 2,5. Dat betekent dat je wint als er minimaal 3 doelpunten binnen 90 minuten gescoord worden. Frankrijk weet veel te scoren, maar krijgt ook regelmatig een doelpuntje tegen, het zou me niet verbazen als de uitslag 1-2 wordt en dan is een quotering van 2.70 voor over 2,5 helemaal niet slecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *