Sportwedden RSS

Alles over sportwedden en online bookmakers selectief voor jou verzameld

Voetbalprofs 9,2 miljard euro minder waard door coronacrisis

De coronacrisis treft een ieder hard in de wereld en ook de voetballerij wordt niet gespaard. Volgens de Volkskrant dat haar cijfers baseert via de website Transfermarkt.com zijn alle voetbalprofs bij elkaar 9,2 miljard euro minder waard als gevolg van deze crisis.

Spelers die geboren zijn vóór 1998 zijn nu 20 procent minder waard dan voor de coronacrisis. Spelers geboren ná 1998, verliezen 10 procent aan marktwaarde. “Veel clubs kunnen met moeite het hoofd boven water houden en zitten in grote onzekerheid”, aldus Matthias Seidel van Transfermarkt. “Dat heeft zijn effect op het transferbeleid van veel clubs. Het is op dit moment lastig voor te stellen dat de stijgende lijn met steeds hogere transferprijzen ook na de crisis doorzet. Hoewel er nog steeds uitschieters zullen zijn, verwachten we dat er over het algemeen minder geld betaald gaat worden voor spelers.”

In absolute getallen wordt van de Nederlandse clubs Ajax het hardst geraakt door de crisis. De Amsterdammers leveren liefst 79 miljoen euro aan transferwaarde in. Zo is Donny van de Beek niet meer 55 miljoen euro, maar 44 miljoen euro waard. PSV (25 miljoen euro) en Feyenoord (15,5 miljoen euro) hebben eveneens te maken met een flinke afwaardering van de selectie.

 

The post Voetbalprofs 9,2 miljard euro minder waard door coronacrisis appeared first on Voetbalsnafu.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *